неделя, 12 януари 2014 г.

Моите хобита- ТОП 5+ бонус

 Имам доста хобита, признавам. Интересувам от геология, писане, изобразително изкуство, книги и други работи. И заради това, реших да (си) доставя (само)удоволствие, като напиша класация на хобитата ми. Имам прекалено много (около 15), затова класирам само един ТОП 5. Е, без повече бавене, читатели и чакащи в мрака илюминати, нека да пристъпим към действие!

5. Ролеви игри и ММОРПГ-та 

 От известно време играя на "Подземия и Дракони", като дори съм модифицирал системата 3.0, като добавих така нареченият от мен пач Х. Запален съм и по "Дракенсанг Онлайн" (макар, че там става все по тегаво и комерсиализирано) и адски кефещата ме "Adventure Quest Worlds". Накратко- фен съм. :)
Drakath, водача на 13-те лорда на Хаоса от "AQW"

4. Градски легенди, митове и конспирации 

 Кой не е обичал историите край лагерния огън, които карат косата ти да настръхне? Е, аз ги обожавам. Като по-малък гледах "Страх ли те е от тъмното?" (заглавието е доста сбъркано, знам) по Супер 7, историите не бяха страшни, но омаята на лагерния огън сред гората ме опиваше. Е, историите край огъня сега са градски легенди, клипове за странни същества, разследване по форуми за легенди и конспирации (Зона 51, боже, Зона 51!). Като цяло е повече от интересно, за хора, които могат да гледат всякакви хуманоиди.

Зона 51, снимана от камера на "Гугъл Земя"


3. Изобразително изкуство

  Рисуване, скициране, моливи, пастели, линии, бюра, по които са пръснати изрисувани листове... Идилия! Рисувам от 3-годишен. Е, тогава не знаех какво е рисуване, нито какво рисувам, а "шедьоврите" ми бяха, ами, безформени петна. Затова искам да кажа на всички млади и не чак толкова млади художници, започнали наскоро: рисувайте, и знайте: всяка първа рисунка е по добра от моята!
Принципно не рисувам с бои, но правя изключения
2. Четене 

  Ако това се брои за хоби, определено ми е. Изяждам том подир том след том, като книга от 350 страници ми отнема седмица.  Фентъзито, фантастиката и приключенския жанр са ми любими. Като цяло, неуморен четец, с достатъчно твърда глава да продължи много скучна книга. 
Обичам да мириша новопечатаните книги и да разлиствам дебелите томове!
1. Писане (на всичко) 

  От месеци записвам данни за света около мен в тетрадки. Клюки, истории, случки и други. Наскоро започнах и ново "издание" на тези записки, заедно с началото на този скромен блог. Работя и литературно, голям любител съм на хумористични разкази тип "хора на едно място редят смешни истории и каламбури". Накратко- писателоман съм (думата си я измислих сам). 
Да наблюдаваш хората скришом и да записвам предоставя адски много материал за литературни творения!
Бонус:

6. Геология 

 Събирането на камъни винаги ме е привличало. Пък и не трябва да убиваш, за да си направиш колекция (е, имам и ентомоложки сбирки, но това е друга работа, да ви е ясно!). Имам богат избор от склонове, скали и пасища край града ми, където свободно мога да търся и събирам 7 месеца в годината. Практикувам от една година, но проучвам,  ако искате някакъв съвет (не ми се вярва геолози да четат този блог, ама надеждата си е надежда), може да питате за състав на даден експонат от колекцията ви. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар