сряда, 15 януари 2014 г.

Макети

 Реших да направя макет. Да, точно така. През годините съм правил фигурки и макети, като фигурките се получаваха добре. И днес се заех с такава, въоражен с пластелин, нож, заедно с лист и хартия, където да изчислявам тежестта и местата на компонентите (професионално да правиш фигурки не е шега работа- към скучните възрастни с клишета в главата). Идеята е да направя нещо като фигурка на Краля Лич от Уоркрафт (не съм фен, но дизайна на точно този персонаж ме кефи). Снимка на въпросния за падащите от Марс:

Краля Лич в цялото му мрачно великопие!
 Е, няма да съм така детайлен, мантията ще е в друг цвят, ще "избеля" доспехите в мой стил. Меча вече го имам скициран на хартия, доста работа ще падне, но мисля, че фигурката накрая няма да се разпадне, или поне ще издържи направата на 2-3 снимки. А ако имам късмета тя да е дълготрайна, ще си я сложа на бюрото и  ще я видите при следващия видео урок по рисуване (първия е готов, но камерата вкъщи е стара, и трябва да прехвърля записа на диск и после на компютъра).
  П. С.- За още скептичните глупаци, публикувам снимка на макет (изнамерих я с късмет) на дома на Билбо Бегинс и една статия в един чуден-пречуден блог. Ето я статията, тя за един макет, от който ще зяпнете.
Фенски макет, детайлен до болка 

Няма коментари:

Публикуване на коментар