четвъртък, 30 януари 2014 г.

Видовете ученици- фън-статия

       След като първите "Истории край лагерния огън" се забавиха, реших да напиша една забавна статийка, разделяща учениците от 3 до 12 клас (първите два класа ги изключвам, че там много видове изобщо липсват). Та, нека да видим лудите, смахнати, ученопристрастени и други същества, които някога са имали бележник. 
  Зубрача- че кой клас няма такъв (нашия има много, които два дена след като са си казали урока, не помнят и думичка)? Наизустяващия, понякогa буквално поглъщащ книги, който ревносто си отстоява мнението, че е гений. Отличителни черти: носи очила, често ненужни, всяка вечер е в света на Уоркрафт/Дракенсанг/Лигата на легендите/друго РПГ. Ако е момиче- ревностно си защитава правата и носи "сериозни" дрехи. 
   Спортиста- пристрастеният към спорта, този, който тича за удоволствие, бие се със снежни топки като никой друг, и понякога не се разбира с учителя по физическо, колкото и иронично да е. Определено идол на ученици, не-харесван от "сериозни" учители, или нещо подобно. Отличителна черта: изобщо трябва да изброявам? 
     Богаташчето- във вашия клас може да няма, но има поне един фукльо с таблет, високи претенции и богат (това не е задължително) речник на псувни. Изнежени, понякога умни, но почти винаги- арогатни. 
     Хипер-умния- по правилната вариация на зубрача. Има отговор на всеки въпрос, говори с учителите надълго  и на широко, не особено добър по физическо, често слаб или по пълен, но всезнаещ.
      Клоуна- човекът, който разсмива целия клас с изпълненията си, често в час. Почти винаги е глупавичък, но гениален в собствените си глупости. Имаме един изявен такъв в класа, който къса нервите на преподавателите, и ни изкарва въздуха от смях. 
       Побойника- боеца на класа, често леко неграмотен, избухващ, биещ се, мачкащ и така нататък. Изобщо да продължавам ли описанието му?
       Кифлата- това е момиче, което отчаяно много иска да е от ограничената група на готините/богаташчетата. В резултат на това всяко междучасие хората в училище зърват напудрено, начервервено, глупавичко и изтъкано от чалга създание, което е просто вариация на чистата гротеска.
        Това са основните типове същества, които може да намерите. Ако предпочитате екзотични екземпляри, може и да помогна с нещо, тук, в това блогче.
       

Няма коментари:

Публикуване на коментар