сряда, 19 февруари 2014 г.

Филмово ревю- "Легендата за Херкулес"

 Така, реших се най-после да ревюирам филма, седмица-две след като свалиха от големите екрани. Признавам, хвана ме мързела, но пък се разболях, което сега вече е ВЕЧНОТО ОПРАВДАНИЕ.
  Та, така, мисля, че се досещате за какво става дума във филма. Мита за Херкулес, изопачен така, че да има някакъв по смислен сюжет, и задължителния (СПОЙЛЕР) щастлив край (КРАЙ НА СПОЙЛЕРА).
Ама си признайте, постера изглежда много гот!
 Така, тъй като преминах през историята на филма като тежкотоварен влак със заспал кондуктор, да видим другите неща. Филма е ЗРЕЛИЩЕН. Сцените са напудрени и издокарани, и си струват да се видят, макар, че в ерата на компютърната анимация има доста такива филма. Но трябва да видите момента, в който Херкулес моли за помощ Зевс, той запраща мълния по меча му, превръщайки го в острие от електричество, и като завършее Херкулес... Изобщо на визуално ниво филмчето си струва, особено когато си в полу-празна зала на един от предните редове.
  И играта е на ниво, макар, че не точно аз ги разбирам тези работи. Келан Лъц (и не, не съм го гледал в "Здрач", това е до фенките на нежните вампири) се справя добре в ролята на Херкулес, докарва го излъчването му, но любимата му (забравих името на актрисата, а и на героинята) нещо преиграва, макар че няма много-много истинско време на сцената. От друго страна държанието на крал Амфитрион ми хареса, а също и на кралица Алкмена, макар че краля по едно време ми се стори леко дървен в играта си. Братът на Херкулес обаче ми бе доста безличен. Другите актьори няма какво да ги споменавам, не са особено важни, но са кадърни. Е, донякъде.
  И така, струва ли си "Легендата за Херкулес"? Да, трябваше да идете на кино и да хванете последните прожекции, които бяха евтини, а и залите бяха сравнително опразнени, та за това може да си гледате на спокойствие. Виж, не е толкова добър за две гледания на кино, но винаги можете да си го изтеглите и да пропилеете един следобед.
  Оценка: 7/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар