петък, 28 март 2014 г.

Книжно ревю: "Къщата на огледалата" на Пиердоминико Бакаларио

Име: "Къщата на огледалата"
Автор: Пиердоминико Бакаларио
Цена: 9.99 лв.
Жанрове: Фентъзи, Детска, Мистерия

 Е, прочетох третата книжка за Юлисес Мур още в края на миналата седмица, но в същото време за рожденият ми ден (който е на 18 март, който тази година се падна вторник) получих четвъртото томче, затова прочетох и двете и сега реших да ги ревюирам накуп, две ревюта за 2 часа.
  Та, във третата част от сякаш безкрайната поредица действието отново се пренася изцяло във вълшебното (в буквален смисъл) градче Килмор Коув, изоставяйки Вратата на времето и Вила Арго. Рик, Джейсън и Джулия са готови за нови подвизи, а родителите на вторият и третата са все така отсъстващи заради проблемите по преместването на мебелите им от Лондон. Затова нашите герои могат спокойно да карат колелата си, да проучват нови мистерии, въртящи се около мистериозна къща, която се движи чрез зъбни колела и хитроумни механизми. Междувременно една врата със странна ключалка чака да бъде отворена, а една необичайна партия шах, продължила години- да бъде завършена...
  Книжката отново е добра, но засега държи леко средняшко юношеско ниво. Мистериите отново са остроумни и добре измислени, макар че тези в предишната книжка сякаш ми харесаха повече. За сметка на това Килмор Коув е показан в детайли, чрез странични линии и епизодични герои, като например Гуендалин, фризьорката в града, или Калипсо (появяваща се отново, след кратката си роля във "Вратата на времето"), книжарката, която знае повече, от колкото си мислим. Или поне това е моята хипотеза.
  Като цяло, поредната хубава книжка за Юлисес, която може да убие един съботен ден или половин седмица. Доколкото е осведомих, натам историите стават малко по мрачни, сериозни и епични. Затова ще следя поредицата с интерес. И ще продължавам да се интересувам от следващите томове, за да изкопча нещо относно тях.

 Крайна оценка: 7/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар