вторник, 18 март 2014 г.

"Fighting group number 13"- промо

 Запознайте се с бойна група номер тринадесет. Група смелчаци, живеещи сред руините на мегаполиса Лайтъргоут, последната останка от някога могъщата Пета рота, гордост на Парманската империя, неусетно стопила се във всепоглъщата Велика война. Сега от нея са останали само Арес Фейглинг, Мормас Феликса, Ереклис Гехеймнисвол, Фелия и Исак Иксперте. Тази бойна група живее в развалините на огромния град, в свои зони, обградени от тези на съседните подобни групи, съответно 10-та и 11-та. Разбира се, тези групи враждуват помежду си, а войниците на Тройната федерация също се намърдват в града, водени от генерал Тоуред, имащ джобно ножче, преввръщащо се в пищов, запалка, карабина и криещо близо сто различни гранати.
  Това е сюжетът на новото ми кратко комиксче, наречено "Бойна група номер 13". Идеята е само за един Стори Арк (иначе казано, една арка на сюжета) от около 10 глави. При интерес и/или вдъхновение може да продължа, тъй като комикса е замислен като пародия на безкрайните шонен манги (тоест тийнейджърски ориентирани епоси за суперсили, млади герои, страховити заплахи и странни същества, често достигащи огромния мащаб от 30 и повече тома (и то рисувани и писани от един единствен художник, наречен мангака)). Идеята е за гавра, която да е равна по пародийност на всеизвестният One Piece, макар че нямам надежди да осъществя около 100 тома (според автора би трябвало толкова да излязат, щом приключи) и история, събираща се в безбройни сюжетни арки, подсюжети, странични истории и т. н. Планът е да завърша първа глава до следващия петък, но не най-вероятно вместо 10, ще кача 20 снимки, защото за да се чете текста, снимките трябва да обхващат по малко пространство. А до тогава: доскоро, и нека силата на молива да бъде с вас!
  П.П (от няколко часа по късно)- И да знаете, героите имат суперсили, като всеки самоуважаващи се шонен такива, дори пародирани. Става дума за Фалскрипта, мистериозна сила, която човек придобива, щом се докосне до някоя от безбройните вариации на магическия камък фалсар.
Примерна рисунка на пистолета на главния герой, Арес Фейглинг (Арес Страхливеца, буквално)

Няма коментари:

Публикуване на коментар