четвъртък, 8 май 2014 г.

Филмово ревю: "Капитан Америка: Завръщането на Първият отмъстител"

 Мога да сбера цялото това ревю в едно словосъчетание- НЕВЕРОЯТЕН ФИЛМ!!! Но, сега ще ви изтормозя с нещо далеч, далееч по дълго...
 Около 2014 година в света на "Марвъл" е. Този почти наш свят, в който обаче над правителство не властва мафията, а ЩИТ, а супергерои спасяват света от зли богове, демони, полудели учени, генетични грешки и дори неща, по силни от боговете (кхъм, Галактус, кхъм). Самият ЩИТ се е превърнал в гъвкава и коварна, безскрупулна организация, която на всяка цена брани САЩ. В центъра на всичко това се оказва Стив Роджърс/Капитан Америка, който тъгува по миналото, опитвайки се да запази малкото истински отломъци от живота му преди 70 години. Първият отмъстител още служи на ЩИТ, макар и да е скаран с шефа на организацията Ник Фюри.
  Този живот, изтъкан от антитерористични мисии и носталгия, рухва след като Фюри издъхва в апартамента на Роджърс. Смутен и объркан, подкрепян единствено от красивата Скарлет Йохансон (забравих името на героинята ѝ, тц-тц), която е не по малко смъртоносна.
  Като цяло сюжетът е чудесен и дори на невероятно високо ниво за комиксов филм. Цялата атмосфера е два пъти по тежка и мрачна за свикналите с цветните супергеройски филми-летни хитове. В цялото нещо е вложено огромно количество пари и в резултат имаме поредната страхотна брънка от взаимосвързаната филмова вселена на Марвел. Разбира се, присъстват шеги тук-там, и то чудесни, но това не са пълните с хумор приключения на любимия Спайди. Но малките лафове кефят.
  Като цяло актьорският състав си върши работата. Скарлет Йохансон се справя чудесно, Крис Евънс и той си изпълнява ролята съвестно, Самюел Джаксън играе на своето доста добро ниво. Сред другите актьори бих отличил Себастиан Стан (Зимният Войник, или, бога ми, Бъки Барнес), просто много добре докара Войника.
  Филмът наистина кърти, гарантирам ви (е, аз по принцип съм маниак в сферата на гийковете, та може и да не съм най-сигурния критик). И ще завърша това ревю с нещо, което само гледалите филма ще разберат:
  Отляво!!!
Крайна оценка: 9/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар