събота, 28 юни 2014 г.

"Галактически грабители"- идейният наследник на "Бойна група 13"

Тъй, тъй. Мисля, че ви е ясно- "Бойна група 13" умря, и то отдавна. Но от тогава друга, по добра и същевременно по проста в своята основа идея назря в разума ми и покълна на хартия. Наскоро я увенчах с име- "Галактически грабители". Да, знам, звучи адски тъпо и комерсиализирано, ама какво ми пука на мене!
Та, потенциални читатели и извънземни, прихванали човешки нет, идеята на този комикс е следната: през 16-тото хилядолетие човечеството е колонизирало цялата галактика, но Галактическата федерация е прогнила и слаба, затова се завъждат наследниците на пиратите- галактическите разбойници. Великият им водач, Стоманоокия Джак (има изкуствено око, изгубил е истинското си в битка, донесла му и дълъг белег на лицето му), обаче бил хванат и екзекутиран. Но преди да го разстрелят, казал, че е запечатал ума си на 10 флашки, заедно с парчета от координати. Който намери всичките, един вид ще го прероди, а освен това ще намери съкровище, трупано 25 години и стигнало огромни размери. Правителството обаче забранило търсенето на флашките. И така започнала Ерата на разбойниците (знам, има адски много прилика с One Piece, но това е само отначало, пролога и първите 2-3 глави).
Нашият човек, както се появява след пролога, е 17-годишно момче с изкуствена дясна ръка с небивало напреднала технология за тогавашните протези- не стига, че може да прави всякакви движения, но е и бойна машина. В самото начало нашият герой, Пърси Желязната ръка, има само един разнебитен изстребител совалка- с големината на изстребител, но с допълнително помещение за живеене, и голям запас вода.  Постепенно събира банда от всякакви уникални индивиди, като момче на неговата възраст, мечтаещо да стане Майстор на оръжието- човек, владеещ абсолютно добре всички оръжия, млада 15-годишна механичка с невероятна дарба да майстори разни механизми, един умел снайперист и велик боец в битките без оръжия. А това е само началото на великите приключения.
За съжаление няма да мога да кача този комикс- проект скоро, защото нямам скенер, а с фотоапарат откровено не става работата (би могло да стане със по мощен и детайлен фотоапарат, но моят е за семейни снимки и не става). Надявайте се някой ден да започне да се появява комикса в някой друг мой сайт, но ми трябва скенер. Това е просто промо. А до тогава-  поемете на мислено пътешествие от Земята до центъра на галактиката!

Няма коментари:

Публикуване на коментар