четвъртък, 4 септември 2014 г.

"Дневникът от "Диймън Хаус"- Ден 1

 Ето новата страховита историйка, която съчиних. Идеята е за дневник на човек, който трябва да престои 31 дни в имението "Къщата на демоните", заснеман от камери за шоуто "Кошмар в Дома на демоните". Ако не си тръгне ще получи голяма сума пари и ще може да оправи и без това разбития си живот. Той смята, че го чака къща, потънала в прах, с хиляди заключени стаи и ръждясали ключове, където единственото страшно нещо може да бъде някой завит в саван човек, който да го плаши. Но жестоко се лъже...
Дневникът от "Диймън Хаус"- Ден 1
Изображението е взето от architecture.desktopnexus.com
Около 16:00 часа през деня, 1-ви ноември 2005-та година

Най-сетне пристигнах в "Диймънс Хаус". Отлично знам, че камерите ме наблюдават, затова смятам да пиша истинските си размишления само тук, а  не да казвам истината пред микрофона  и компютъра в стаичката ми. 
Това място е голямо като музей и прилича на замък, или поне антрето. Всъщност е доста запуснато, дори не са изчистили преди да започне шоуто. Може би са искали да бъде "натурално", де да знам. Е, и без това ще живея 31 дни в това скучно имение, поне да си наредя нещата и да обиколя незаключените пространства. Плюс това ще светна всички лампи, за да се създаде впечатлението на човек с лека параноя в този "обладан" дом. Колкото по добре изпипам шоуто, толкова по благодарни ще са ми продуцентите. 

Около 18:30 часа през деня

Е, светнах лампите, оглеждайки се параноично, което сигурно ще задържи поне 10% от зрителите в самото начало на шоуто, което ще започнат да излъчват от утре в 20:00 часа вечерта. Всеки епизод е час и половина и трябва да се постарая зрителите да не превключват канала, докато го гледат. 
Разходих се из двора и огледах. Имението се намира покрай реката и винаги мога да метна да плувам, макар че ще ме сметнат за луд в студените води на река Сойер посред ноември с 5-6 камери, впити в мен. Плюс това макар да не са изчистили, банята е отключена, прекарана е топла вода и електричество. 
Самия двор също е запуснат- има разбити статуи, такива с черти, изгубили се от безбройни дъждове, увити в бръшлян фонтани и загубили форма храсти, които най-вероятно са били внимателно подрязвани преди години. Под краката ми хрускат сухи оранжеви листа. Покрай реката има и големи речни камъни, които са загладени. Ако беше август, всеки ден щях да се просвам и да се пека на тях. Бих хванал невероятен тен. Макар че с тези къси нощи интригата с духове и обладаната къща щеше да отиде на вятъра и зрителите щяха да гледат един мъж на 23 години, който се пече на камъните по цял ден.

Около 20:00 часа вечерта 

Направих си вечеря в малката кухничка. Имам си цял апартамент вътре в имението- кухня, баня, тоалетна, хол и спалня. Антрето не го броя, но всичко друго засега е заключено. Ще се впусна в търсене на ключове с преносимата камера, която ми дадоха сценаристите за "личен кадър". Все пак камерите не са в цялата къща, даже ги няма в част от заключените стаи. Всъщност много от стаите са заключените за целта на шоуто, но за някои наистина не са намерили ключове, а не са искали да ги разбиват. Трябва да е натурално, нали така написах!
Както и да е, похапнах от пържолите, които си донесох. Има и продукти, оставени от екипа, за да не премалея от глад в края, ако се окажа лакомник. Даже има и хубаво кафе, две пакетчета топъл шоколад, а в едно от шкафчетата има разни лекарства: аспирини, хапчета против диария, разхлабителни, дори превръзки. Няма фашлива кръв, но има особено плътен кетчуп. Ако се стигне до там, ще го ползвам и него, за да блесне актьорския ми талант и публиката да не откъсва очи от екраните. Както и да е, ще направя един курс из "апартамента", ще поровя в интернет и ще си лягам.

Някъде към 23:00 часа през нощта

Някаква птица се удари в прозореца и ме събуди. Не се стреснах особено, но екипа явно е измислил доста гадни номера за пред публиката. Както и да е, печката в стаичката ми бе почти загаснала, затова хвърлих едно последно дърво (има и купчина дърва до къщата, с които да изкарам цял месец) върху почервенелите въглени, след това светвах лампата и обиколих апартамента. Намерих обърнат стол и отворен прозорец мръсната чиния в кухнята бе махната от мивката и поставена на масата. Екипа явно е по добър отколкото предполагам, щом се вмъква посреднощ и ми прави номера за пред публиката. Потреперих от студ, но с известна доза сценичен ужас за зрителите. След това върнах нещата в нормалния им ред. Сега мисля отново да си лягам, очите ми тежат...

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ, ОЧАКВАЙТЕ ДЕН 2...

Няма коментари:

Публикуване на коментар