петък, 5 септември 2014 г.

"Дневникът от "Диймън Хаус"- Ден 2

Та, ето го и ден 2. Както го закарах, става малко като видео-игра, от онези нашумелите, дето трябва да издържиш 3/5/7/30/7889089 дни в някакво обладано имение, изоставена сграда, подземие или мазе без буркани с лютеница (извинете, ама нямаше как да не изкарам едно troll face изражение и да се погъбаркам за сметка на гейм-производителите). Както и да е, никак не ставам за хуморист и без това, дай да вървим по същество.

Дневникът от Диймънс Хаус- Ден 2
Снимката е взета от blog.iztok-zapad.eu
Някъде към 08:15 часа сутринта, 2-ри ноември, 2005-та година
 Проведох първото си интервю с екипа чрез лаптопа в стаята ми. Феновете днес ще полудеят, защото е голямата премиера на шоуто. Макар че бях сънен, изглеждах леко параноично, сякаш под въздействието на страх. То не беше страх, а ноемврийския студ. Това място е ледовито сутрин, трябва да ставам да подържам печката (плюс за шоуто, кой знае какъв стряскащ номер могат да ми изиграе екипа, ако ставам по 6-7 пъти на нощ, това са доста възможности). 
Както и да е, в момента си правя палачинки, открих малко смес сред нещата в кухненските шкафове, оставени от екипа. Прозорецът от снощи пак се бе отворил от вятъра, пак потреперих, но този път чисто от студ, и го затворих с тревожни погледи, размятани наляво надясно, 
Няколко минути по късно
Тук имало и течен шоколад. Боже, трябва да пестя сместа и шоколада, тези палачинки си ги бива (за направени от мъж, пък и от много време палачинки не съм похапвал)!

Към 09:30 часа сутринта
Взех си личната камера (огледах се в огледалото, така приличам на онези псевдо-изследователи на паранормално, които се нароиха в интернет напоследък, но пък те са ми публика). Прегледах "апартамента", но нищо не открих. На стълбите в антрето съм и мисля да изляза навън, може да са сложили ключ в някой от разбитите фонтани (феновете ще се подготвят за велика паранормална активност, ако открия нещо!). Е, дори да няма, ще изкоментирам нещо или ще потърся стряскащи детайли за пред публиката. 

Половин час по късно

Наистина открих ключ, за бога! В един разбит фонтан, с надпис, издялан с нож: "Използвай го само веднъж, глупако!". През нощта екипа прави чудеса! Потреперих театрелно. Отивам да пробвам за коя врата е.

12:00 на обяд

Чудо, ключът не става! Напразни надежди, ако се развивах толкова бързо, щях да отключа цялото имение за тези 31 дни.
Не ми се пържи, нито ми се пече или прави нещо. Просто ще си намажа сандвичи с шунка. Мога и да отпусна всякакви диети, но ползата от това, че ще трябва да моля екипа да ми достави храна тайно или те да ми дава под формата на подарък от духовете (ама кой ще гледа шоу с чак толкова добронамерени духове, и без това след 15-тата нощ би трябвало да имам проблеми... или поне така каза екипа, тоест... трикове с купове!). Пак ще тръгна да търся ключове.

Около 13:30 часа

Имаме пробив! Телефона звънна, което наистина взе, та ми искара акъла, а до старинния телефон имаше ключ! Заснех всичко с личната камера. Ключът пасва с една от ключалките. Бързам да пиша и сега ще отворя вратата. 
Малко по късно...
Обикнове стаичка е. Малка и с няколко кресла, интимна атмосфера, прах и един остарял дървен шах, сложен на голям резбован шкаф. Нищо особено. Въпреки това потрепнах като същински актьор, щом влязох, и си казах "Усещам чуждо присъствие..." достатъчно силно, че микрофона на личната ми камера да го запише. Кой знае, след края на шоуто мога да си уредя живота като актьор или звезда с паранормални наклонности. Други шоута, филми на ужасите... кой знае, но става дума за ПАРИ, затова трябва таланта ми да преигравам с блясък да блесне!
Жалко, че вратата в онази стая не пасва на другия ключ.

18:00 часа 

Боже, или екипа е наел някакъв асасин, който да влиза в "обладаната" къща, или просто наистина нещо взе, да реши да преподрежда къщата, точно когато съм на двора... Определено са наели някой!
Както и да е, открих столовете в кухничката преобърнати, а на един от тях висеше лепкава бележка: "Глупав си и глупав си оставаш... засега те търпя... излез след залез до най-големия речен камък край реката и ще намериш оставен ключ за една от вратите..." Какво пък, ще пробвам, няма да излизам сега, иначе провалям шоуто точно на финала му, защото се обработва и монтира директно минути преди заветния 20-ти час на денонощието, когато ще се излъчи премиерата.  Първо ще поразровя из сайта на шоуто, да хвана някой бърз част с вече чакащите фенове.

Около 19:30 часа

Открих ключа и проведох 2 бързи видео-чата с фенове, като изглеждах уплашен и вече под влиянието на гибелната сила на къщата. Трябва да ме вземат в Холивуд, честно!

Някъде посред нощ

Два камъка тропнаха в прозореца и успяха да ми изкарат акъла отново! Е, поне има материал за следващия епизод...

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ, ОЧАКВАЙТЕ ДЕН 3...

Няма коментари:

Публикуване на коментар